Home > My New > My New CPU Isnt Working

My New CPU Isnt Working

The manufacturer's guide mentions that the 20pin cord may be used to the 24pin connector of the motherboard without any problem but I' m starting to doudt about this. More resources See also solved 80C CPU on Idle - H60 Not Working? I really need this to work. Report juanfixespcs- Oct 13, 2009 at 07:21 AM Reformat the harddrive and reinstall windows.

Just return it i guess. So I have upgraded the PSU to 430w the GPU (Nvidia gt 740) and now my processor. Put back old CPU, it doesn't boot either What memory do I need for my new CPU? It's up to you now to decide about what you'll do, repairing it or just buy another one.

The colour which you will see is a pair of 2 yellow and 2 black wires next to each other. I can't boot from a CD, the keyboard doesn't turn on and neither does the mouse. the tower will turn on and the mouse will turn on but my keyboard wont turn on and the monitor wont recieve a signal ive taken out ram and started up Report Black Swift- May 17, 2009 at 07:30 AM Hey Akshay !!

  1. Then I re installed the old cpu and it works.
  2. Also, what's a CMOS reset?
  3. I Unplugged everything, even the hard drive, battery reset etc.
  4. Give me the motherboard's model and everything which is written on your Processor.
  5. Couldn't do/see anything.
  6. If the motherboard uses the same drivers, you should be able to keep the same install without much of a headache.
  7. I don't know why it started working then stopped, but after trying Bios Battery, Cmos reset, processor test, two different new memory cards, and another processor (which is way faster than
  8. Thanks a ton for helping me, too.
  9. Did you change the setting in the bios for the integrated video to be the primary source for display ?

Please help! [Solved] New custom rig display isn't working please help!!!! It was formerly Vista but for some reasons the owner did not like it and Installed XP in it, it worked fine for more than six months. Big_Bad_SadMember Since: November 23, 2005Posts: 18243Big_Bad_SadFollowForum Posts: 18243Followed by: 0Reviews: 0 Stacks: 0Forum Karma: 0#29 Posted by Big_Bad_Sad (18243 posts) - 7 years, 8 months agodownload the update from your mobo Report DJ AKSHAY 266Posts Sunday December 21, 2008Registration date April 26, 2010 Last seen - Feb 16, 2009 at 02:23 AM Does the CPU fan turn?

So now, why are you? I had the same problem (no usb, monitor etc.). Report IRV- May 18, 2009 at 12:38 PM Thank you... Get the answer Add some lotionJan 8, 2017, 3:08 AM Yes I dose this, but it still doesn't work.

Report DJ AKSHAY 266Posts Sunday December 21, 2008Registration date April 26, 2010 Last seen - Feb 17, 2009 at 01:08 AM Good, By the way, my name is DJ AKSHAY and My GPU isnt working! The on-board Realtek audio is outstanding too - never needed to get a soundcard.Some Gigabyte boards also have dual-bios chips so if one fails for whatever reason you can boot from My mother board is an ECS 945gct-m3 ( It came with the computer) Now when i plugged in the new CPU, the computer would start and the fan would go but

Report Nik- Mar 19, 2009 at 06:13 PM I owe you a beer, it was all dirty ram, thank you so much! The Temperature sensor for your processor is preventing damage to your Processor because the fan are not being able to cool it down properly. so put your old P4 back in and make sure your bios is updated. I then installed the lastest BIOS to 2.00 then replaced CPU to the new 1 but again black screen.

Will the new install erase all the files only located on the HDD that has OS or both HDD?Thanks for the help! Right click on your second HDD and there should be an option that says "Assign Drive Letter" or something similar. I dont think Desktop Window Manager has stopped working - Only with new CPU solved New Mobo + CPU , USBs not working solved USB Ports not working after installing new Once you found the right one there will be a list of headers, find the ones that says BIOS and download the most up to date.

This is what I'm getting: -laptop is plugged in the mains, I press the power button diodes turn on as normally, the cpu fan spins for 5 seconds then stops, no Performance and stability have been great though, everything works as advertised, they never crash on me, and there doesn't seem to be any cut corners. Thanks Karthik P.S: Feel free to email me on subject with provided email address. Well, the first thing that might be causing this is your memory card (RAM).

byee Report raphel› COOL DJ - Feb 22, 2010 at 12:55 AM I have every symptoms as stated above except my pc boots and starts for not even a minute then My old processor is an Intel Pentium 4 ht 631. Mine does none of the above it stays on unitll i manually turn it off. 9 answers Last reply Feb 2, 2012 More about monitor wont start installing signorFeb 2, 2012,

I tried your steps and got it working.

What did you do? Put them back in and no monitor shows, just the test screen that says it is working properly. Out of curiousity I google "no signal screen message . . ." to find questions and comments that match the problems I am having. So, I just took my old CPU out and inserted my new CPU and put the heatsink on top and after I turn computer on - it doesn't work.I re-inserted my

Reviews are there to tell you what faults this motherboard might have during use. I tried doing all the fixes that are listed somewhere here on the site for such problem such as resetting CMOS, updating bios etc yet still nothing. Do I need to buy a new CD? This means the cpu is bad?

I have been recently upgrading my e machines W3629 computer. I have 2 hdds and one of them is 700GB and has all the info I need. At this point, am I waiting for beep again? My biggest concern is not to loose my data on my second drive.Anyone have a clue on how to solve this problem, please help.Thanks! :) MarfooMember Since: March 22, 2004Posts: 5994MarfooFollowForum

Report wadd 11Posts Wednesday February 18, 2009Registration date March 4, 2009 Last seen - Feb 19, 2009 at 12:19 PM I am hoping you can help me. Report miamisnoopy305- Jun 29, 2009 at 03:03 AM Thank you sooooo much. I put the new HDD in and it worked for a few hours, it actually let me install windows and a few other things before it started to freeze again. Does it heat up when you remove the fan and press the power switch on your casing.

HAHAHAHAHAHHA- Apr 11, 2009 at 11:38 PM DJ, Just a note to follow up. Report DJ AKSHAY 266Posts Sunday December 21, 2008Registration date April 26, 2010 Last seen - Aug 5, 2009 at 11:20 PM You're welcome my dear, I am here to help everyone. The only incompatibility I may imagine is that my old power supply has an ATX 20-pin power cord to the motherboard whereas the new motherboard has an ATX 24-pin connector. The Eraser trick got everything to fire up, but it still hung at the countdown page.

Is it broken?